VÅR BAKGRUND HJÄLPER OSS ATT FÖRSTÅ DIN SITUATION

När jag och min fru fick besked om att vår, som vi då trodde, friska son i själva verket hade en mycket allvarlig hjärnskada rasade vår värld samman. För samtidigt som man kraschar som person förväntas det att man ska ta tag i allt det där som kommer på ”köpet” när man får ett barn med funktionshinder. Visst finns det hjälp att få, men problemet är att det krävs mycket av en själv som individ för att ta reda på vad man har rätt till. Assistansanordnare är jättebra på att hjälpa till med personlig assistans men saknar ofta kunskap om ”allt det där andra”.

Hade vi fått backa tillbaka tiden åtta år hade vi behövt någon som verkligen hjälpt oss med att förklara vad vi har rätt till, vad det finns för olika stöd, vem man ska prata med, vilka specialförskolor det finns, vilka lokalföreningar och stödgrupper det finns att gå till, vilka hjälpmedel som är bra, hur man skriver en ansökan om vårdbidrag/bostadsanpassning/bilstöd/färdtjänst,  vilka olika typer av pedagogik som finns för barn med grav utvecklingsstörning och en rad andra saker. ”Allt det där andra”. 

Vi erbjuder den hjälpen. Vi kan inte ordna allt åt er, men vi vet vad allt detta innebär och vi kan i alla fall ge er en karta och kompass för att hjälpa er navigera. För det är en svårnavigerad, ny värld man nu behöver orientera sig i. Vi har varit med om det själva och vet hur det är. Kontakta oss så berättar vi mer.   

Kontakta oss för mer information

Namn*:
E-mail*:
Telefon:
Ärende*:

*Obligatoriska fält