VARFÖR VÄLJA GOD ASSISTANS?

Vi vill att du som kund skall få en god assistans. Vi hjälper dig ta hand om din assistans utifrån dina önskemål och behov. Jämför oss gärna med din nuvarande assistanssamordnare.  Vad erbjuder vi?

BARN MED PERSONLIG ASSISTANS – VI HJÄLPER ER MED HELHETEN

Om du har barn med personlig assistans eller funderar på att ansöka om personlig assistans för ditt barn så vet vi att det inte bara är personlig assistans man behöver fundera kring. Läs mer här.  

FULL INSYN I HUR ERSÄTTNINGEN ANVÄNDS

Vi tycker det är viktigt att du har full insyn i hur din assistansersättning används. Därför har du som kund möjlighet att påverka hur assistansersättningen fördelas på lönekostnader, omkostnader och utbildning. Vi gör en budget tillsammans med dig utifrån vissa ramar. Vi redovisar varje månad via en enkel och tydlig rapport hur din assistansersättning använts. Du har även möjlighet att spara medel från år till år men överskottet vid årets slut måste vi betala skatt på. Vill du mot förmodan lämna oss för en annan anordnare reglerar vi eventuellt överskott via den sista lönen som betalas ut.

TIDREDOVISNING UTAN KRÅNGEL

Vi vet hur tidsödande och krångligt det kan vara att hålla koll på schema och tidsrapporter. Därför har vi ett skräddarsytt tidrapporteringssystem via AiAi. Dina assistenter rapporterar in sina tidrapporter på ett enkelt sätt via antingen en dator, surfplatta eller sin mobil. Det här sparar papper men framförallt sparar det en massa tid för dig.

KORT BINDNINGSTID

Vi tror på vårt sätt att bedriva personlig assistans. God Assistans som gör att du som kund ska vilja stanna hos oss. Om du inte vill stanna kvar ser vi ingen anledning att ”hålla kvar” dig med avtal där du har lång uppsägningstid. Vi har därför endast en månads uppsägningstid.

JURIDISKT STÖD VID ANSÖKAN

Våra erfarna jurister hjälper dig kostnadsfritt att ansöka om personlig assistans, utökat beslut, vid omprövning av ditt beslut eller andra ansökningar som rör LSS – Lagen om Stöd & Service till vissa funktionshindrade. Läs mer om LSS.

UTBILDNING FÖR DIG SOM KUND OCH ANHÖRIG

Vi erbjuder skräddarsydda utbildningar till dig som kund eller anhörig, dels anordnar vi utbildningar kring olika aktuella teman men även inom arbetsmiljö, arbetsledning, för dig med assistans samt diagnosrelaterade utbildningar. Vi har även tagit fram egna web-baserade utbilningar. Läs mer om utbildning för kunder och anhöriga.

UTBILDNING FÖR DINA ASSISTENTER

Vi tror att grunden till god assistans ligger i kompetenta, engagerade och stolta assistenter. Därför kommer vi att satsa extra på dina assistenter. För att få arbeta hos dig erbjuder vi alla assistenter en web-baserad Grundutbildning, dvs. en introduktionsutbildning där vi går igenom lagen, assistentrollen, arbetsmiljö etc. Vi erbjuder även en web-baserad utbildning för våra arbetsledare. Vi har dessutom ett samarbete med Första-Hjälpen centrum som erbjuder en rad fysiska utbildningar inom Hjärt- och Lungräddning, förflyttningsteknik m.m. Läs mer om utbildning för dina assistenter.

BRA VILLKOR FÖR DINA ASSISTENTER

Kollektivavtal, marknadsmässigt höga löner och ett mycket generöst friskvårdsbidrag är grunden i att erbjuda dina assistenter bra villkor. Läs mer om villkoren för dina assistenter.

AKTIVITETER

Olika sociala aktiviteter skapas utifrån dina önskemål och behov. Det kan vara att vi går och bowlar, ser en fotbollsmatch, åker på en utflykt eller bara ses över en enkel fika

HJÄLP MED REKRYTERING

Detta är en viktig del för att se till att din assistans blir så god som den är tänkt att bli. Om du vill hjälper vi dig med hela processen men du har alltid sista ordet gällande vem som ska arbeta hos dig.

STÖD TILL PERSONALEN

Vi stödjer, utbildar och ordnar handledning för din arbetsledare så att den personen har rätt kompetens och verktyg för att klara uppdraget. Vi har ett nära samarbete med Britta Lundkvist som är en mycket erfaren coach och handledare.

 

 

Kontakta oss för mer information

Namn*:
E-mail*:
Telefon:
Ärende*:

*Obligatoriska fält