ROLLEN SOM ASSISTENT

Som Personlig Assistent arbetar du med att assistera en människa att utföra de uppgifter personen skulle vilja utföra, men som personen på grund av sin funktionsnedsättning inte klarar av. En personlig assistent kan t.ex hjälpa personen med funktionsnedsättning med allt ifrån att klä på sig, äta och förflytta sig till att hjälpa till med att handla, arbeta eller studera. Arbetet som personlig assistent kan variera mycket beroende på den assistansberättigades behov. En mycket viktig egenskap som personlig assistent är därför förmågan att vara lyhörd och uppmärksam.

ATT ARBETA I NÅGON ANNANS HEM

Att ha sin arbetsplats i någon annans hem är ganska speciellt. Återigen gör detta att förmågan att vara lyhörd blir viktig. Det skiljer sig ofta mycket mellan olika personer vilka regler man har i sitt hem. Vad som är OK i någons hem kan vara helt fel i någon annans. Det är också viktigt att ta hänsyn till anhöriga till den assistansberättigade. 

TYSTNADSPLIKT

Som personlig assistent har du tystnadsplikt. Det innebär att du inte får lämna ut några uppgifter om personen du arbetar åt. Tystnadsplikten gäller också uppgifter om personens familj och gäller även efter att man slutat som personlig assistent.

Kontakta oss för mer information

Namn*:
E-mail*:
Telefon:
Ärende*:

*Obligatoriska fält