Emil_hast

EMIL OCH FAMILJEN HÄLLSTRÖM

Emil är nio år och har en allvarlig hjärnskada, ryggmärgsbråck och vattenskalle. Trots sina tuffa förutsättningar är han en riktig livsnjutare. Emil har haft assistans sedan han var 1,5 år.

- Vi valde att byta anordnare till God Assistans då vi inte var så nöjda med vårt dåvarande assistansföretag. Vi ville ha ett mindre, mer personligt företag. Sedan ville vi också ha hjälp med att ansöka om fler timmar för Emil eftersom hans hjälpbehov under åren hade blivit mycket större, berättar Emils mamma Malin.

God Assistans hjälpte familjen att ansöka om utökade timmar hos Försäkringskassan.
– Vi fick jättebra hjälp med allt gällande ansökan. Handläggaren på Försäkringskassan sa att det var den mest detaljerade behovsbeskrivningen hon sett så hon hade inte så många frågor vid hembesöket, berättar Malin.

Nu har Emil assistans dygnet runt och det har blivit ett lyft för hela familjen. Även om det också innebar en del extra arbete till en början.
– Vi behövde helt plötsligt tre nya assistenter då vi fick ett så kraftigt utökat beslut. Och det krävde en hel del i i form av rekrytering och inskolning, men vi fick jättebra hjälp av God Assistans i samband med alla rekryteringar, berättar Emils pappa Daniel.

Det är flera saker som familjen upplever som positivt med att vara kund hos God Assistans. Att de är lätta att komma i kontakt med, att de får snabba svar på sina frågor, att de har schemaläggning och tidrapporter via webben, att de varje månad får en rapport som visar vad assistansersättningen använts till, och att de får vara med och påverka hur assistansen ska utformas.

- Det första vi gjorde när vi blivit kund var att vi satte oss ned med vår kundansvarige och gjorde en Genomförandeplan där vi gemensamt gick igenom hur vi ville att assistansen ska se ut. Vi fick också full insyn i budgeten och kunde vara med och påverka den, berättar Daniel.

Malin och Daniel avslutar:
– Mikael som grundat God Assistans vet hur det är att leva med assistenter i sitt hem. Och han vet hur det är att ha en son som behöver hjälp med allt. Det har gjort att vi känner ett stort förtroende för honom och God Assistans. Vi kan varmt rekommendera God Assistans!

Läs mer om Emils liv på hans mammas fina blogg:
http://matochsovklockan.blogspot.se/

Vill du komma i kontakt med Emils föräldrar för att höra mer om vad de tycker om God Assistans? Kontakta God Assistans på: info@godassistans.nu.

Kontakta oss för mer information

Namn*:
E-mail*:
Telefon:
Ärende*:

*Obligatoriska fält