EMIL – MALMÖ

Emil är 9 år gammal och har en allvarlig hjärnskada, ryggmärgsbråck och vattenskalle. Trots sina tuffa förutsättningar är han en riktig livsnjutare. Emil har haft assistans sedan han var 1,5 år gammal.
– Vi valde att byta anordnare till God Assistans då vi inte var så nöjda med vårt dåvarande assistansföretag. Vi ville ha ett mindre, mer personligt företag. Sedan ville vi också ha hjälp med att ansöka om fler timmar för Emil då hans hjälpbehov under åren hade blivit mycket större, berättar Emils mamma Malin.

God Assistans hjälpte familjen direkt att ansöka om utökade timmar hos Försäkringskassan.
– Vi fick jättebra hjälp med allt gällande ansökan och vi uppskattade att man var så noggrann med allt. Handläggaren på Försäkringskassan sa att det var den mest detaljerade behovsbeskrivningen hon sett så hon hade inte så många frågor vid hembesöket, berättar Malin.

Det är flera saker som familjen upplever som fördelen med God Assistans. Att de har schemaläggning och tidrapporter elektroniskt via webben, att de varje månad får en rapport som visar vad assistansersättningen använts till, att de får snabba svar på sina frågor och att de får vara med och påverka hur assistansen ska utformas.

– Det första vi gjorde när vi blivit kund var att vi satte oss ned med vår kundansvarige och gjorde en Genomförandeplan där vi gemensamt gick igenom hur vi ville att assistansen ska se ut. Vi fick också full insyn i budgeten och kunde vara med och påverka den, berättar Daniel.

Malin & Daniel kan varmt rekommendera God Assistans:

– Mikael som grundat företaget vet hur livet med assistenter i ens hem är. Han vet hur det är att ha en son som behöver hjälp med allt. Det har gjort att vi känner ett stort förtroende för God Assistans och samarbetet med kontoret i Malmö fungerar verkligen toppen.

Vill du komma i kontakt med Emils föräldrar för att höra mer om vad de tycker om God Assistans? Maila till: info@godassistans.nu eller ring vårt Malmö-kontor: 040 – 10 18 50.

Kontakta oss för mer information

Namn*:
E-mail*:
Telefon:
Ärende*:

*Obligatoriska fält