GUSTAF – ÅKERSBERGA

Gustaf är en mycket levnadsglad och aktiv kille som bor i en egen lägenhet i Åkersberga, strax utanför Stockholm, och han älskar att vara ute i naturen och att spela teater!

När han var 3 år konstaterade man att han var utvecklingsstörd (som det hette då 1981). Vid 20 års ålder fick han diagnosen Angelmans syndrom vilket innebär att han har behov av stöttning och hjälp av sina assistenter dygnet runt. Gustaf har haft assistans sen innan assistansreformen kom 1994, och är omgiven av fantastiskt engagerad personal som arbetat hos honom under lång tid! Gustafs pappa Stig valde att byta från en stor assistansanordnare till God Assistans, då han var på jakt efter ett mindre företag som verkligen kunde se till både Gustafs och assistenternas behov. Så kom det sig att Gustaf blev kund hos God Assistans mitt i brinnande juli för några år sedan…

Pappa Stig berättar:

– Vi valde God assistans för att det kändes precis lagom stort med ett mycket personligt bemötande, och också för att man inom företaget vill vara med och utveckla och påverka assistansen i Sverige. Och inte minst för det varma mottagandet! Sen är det förstås alltid en fördel att de som arbetar på kontoret på ena eller andra sättet har egen erfarenhet av assistans, och vet hur det är att leva med det dagligen.

Samarbetet har fungerat jättebra från början, och inte bara vi föräldrar trivs, utan även assistenterna känner sig trygga och upplever att deras kontaktperson är både tillgänglig och lyhörd.

Stig rundar av:

– Vi trivs väldigt bra, man känner sig välkommen och får verkligen det stöd man behöver i allt kring assistansen oavsett om det gäller tex ekonomi, utbildning eller juridik. En konstant hög servicenivå är verkligen något vi upplever som kund hos God Assistans!

BILD:

Pappa Stig tillsammans med Gustaf under Glädjeruset som sponsras av God Assistans, loppet där alla får vara med!

Kontakta oss för mer information

Namn*:
E-mail*:
Telefon:
Ärende*:

*Obligatoriska fält