ZACKARIAS – LIDINGÖ

För snart åtta år sen diagnostiserades vår, då 6-åriga, son Zackarias med den neurologiska fortskridande sjukdomen Friedreich ataxi. I takt med att hans motoriska funktioner försämrades stod det mer och mer klart för oss att Zacke en dag skulle vara i behov av personlig assistans.

Trots att vi hade haft flera år på oss att vänja oss vid tanken, och trots mina yrkesmässiga erfarenheter från funktionsnedsättningsområdet, var det ändå ett stort, och lite skrämmande, beslut att fatta, då för drygt ett år sedan, att vi skulle ansöka om personlig assistans för Zacke.

Frågorna var många och till skillnad från andra saker man planerar i livet; semestrar, renoveringar och bostadsköp, var det här frågeställningar och beslut vi helst hade velat slippa. Det var tufft nog att acceptera att det här skulle bli vardagen för oss och framförallt för vår älskade Zacke.

Jag hade blivit rekommenderad God Assistans av en bekant och redan efter en första kontakt med bolaget sa min magkänsla mig att det här skulle bli bra. Och vi har sedan dess inte haft någon anledning att ifrågasätta mitt första intryck.

Hjälpen vi fick, av bolagets jurist, att ansöka om assistans, var imponerande proffsig. Proffsigheten, som för övrigt genomsyrar all kontakt med bolaget, går dock hand i hand med ett starkt empatiskt förhållningssätt som gör att vi känner oss sedda och betydelsefulla. Som förälder till ett funktionshindrat barn är det en skön känsla!

Vi har regelbunden kontakt med vår kundansvarige kring olika frågor och bemötandet är alltid det bästa. Vi får snabb återkoppling på våra funderingar och hon finns alltid där som ett bollplank. Det märks också att bolaget är måna om sina assistenter och deras arbetsmiljö, vilket såklart visar på God Assistans genuina intentioner att vara vad de heter; God Assistans!

/Anna & Joakim, föräldrar till Zackarias.

 

 

 

 

Kontakta oss för mer information

Namn*:
E-mail*:
Telefon:
Ärende*:

*Obligatoriska fält